Врати се назад

HOTELI PAMPOROVO

БУГАРИЈА ЗИМА 2020 / ПАМПОРОВО

8

ZIMA 2019/2020
HOTEL ORLOVETZ 5*
ZIMA 2019/2020
HOTEL PERELIK 5*
ZIMA 2019/2020
HOTEL PAMPOROVO 5*
ZIMA 2019/2020
HOTEL KAMELIA APART 4*
ZIMA 2019/2020
HOTEL GRAND MONASTERY APART 4*
ZIMA 2019/2020
HOTEL MOUNTAIN LODGE 3*
ZIMA 2019/2020
HOTEL SUNNY HILLS 3*

Пампорово е популарно скијачко место кое се наоѓа во Смолјанската Област во Бугарија и е едно од најпознатите во Југоисточна Европа. 
Првенствено е посетено во текот на зимата за скијање и сноубординг но исто популарно туристичко место е и во лето. 
Центарот на Пампорово се состои од голем број хотели и барови. Исто така е едно од најјужните скијачки центри во Европа. 
Ова одморалиште се наоѓа во јужните Родопски Планини на надморска височина од 1620 метри. 
Највисокиот врв во областа е Снежанка на 1928 метри.
Пампорово е оддалечено околу 260 километри од Софија, 85 километри јужно од Пловдив, 15 километри северно од Смолјан и 10 километри јужно од Чепеларе.

 

ХОТЕЛИ ПАМПОРОВО

1. HOTEL ORLOVETZ 5*

    Image result for HOTEL ORLOVETZ pamporovo

2. HOTEL PAMPOROVO 5*

Image result for hotel pamporovo bulgaria  Image result for hotel pamporovo bulgaria  Related image

3. HOTEL PEREPIK 5*

    

4. KAMELIA APART HOTEL 4*

Image result for KAMELIA APART HOTEL 4*  Related image  Image result for KAMELIA APART HOTEL 4*

5. HOTEL MOUNTAIN LODGE 3*

Image result for HOTEL MOUNTAIN LODGE 3* PAMPOROVO  Image result for HOTEL MOUNTAIN LODGE 3* PAMPOROVO  Image result for HOTEL MOUNTAIN LODGE 3* PAMPOROVO

6. HOTEL SUNNY HILLS 3*

 Image result for sunny hills pamporovo    Image result for HOTEL SUNNY HILLS pamporovo

7. HOTEL GRAND MONASTERY APART 4*

Image result for HOTEL GRAND MONASTERY pamporovo  Image result for HOTEL GRAND MONASTERY pamporovo  Image result for HOTEL GRAND MONASTERY pamporovoСки центарот ПАМПОРОВО се наоѓа на на западниот дел на планинскиот масив на Родопите на 1620 м надморска висина,оддалечен 240 км од Софија и 85 км од Пловдив, втор град по големина во Бугарија.Објектите се изградени на 1600м надморска висина , продолжувајки нагоре стигнувате до најголемиот врв Снежанка-1.926 м. Ски центарот има три едноседечки,една дво и едно троседечка жичара,како и поголем број на ски лифтови(тањир и сидро),како и беби лифтови со капацитет 6.000 скијачи на 1ч. Има 17,5 км стази за алпско скијање,има и голем број на стази за нордиски дисциплини.Стазите се со различна тежина и ги задоволуваат и најпребирливите скијачи.Тука се наоѓаат повеќе ски школи и ски сервиси,но по центарот има распоредено и 11 ски гардероби.